*Oeps

geplaatst in: Wilde dromen | 0

Of hoe een blok een vrolijk verhaal werd

voor het blok gezet

We zitten bij de Energiemaatschappij, een groep mooie mensen, die elkaar energie wil geven door mooie projecten, dagen en workshops aan elkaar aan te bieden. Zo ook de expositie ‘voor het blok gezet’. Waarbij er een jaar de tijd was om van het blok populierenhout (uit het bos van de Viersprong) iets moois te maken. Natuurlijk deed iedereen hetzelfde: een jaar is lang. En de tijd begint pas te dringen als de eindstreep twee weken voor je ligt. 

voor het blok gezet richard

Wij hadden twee blokken. Twee ideeën moesten gekozen worden uit de berg, die zich in ons hoofd vormde. En nee, niet alles bleek even haalbaar. Zo ontbrak het ons aan een glasblazer, voor een mooie glazen belvormige vorm om het blok. En hadden we geen grote kettingzaag beschikbaar, die prachtige figuren uit het hout kon halen. Mooi. Want soms zijn de simpelste ideeën het beste om over te brengen wat je wilt zeggen. Of misschien juist niet weet te zeggen, maar wel kunt laten zien. Zonder die in-de-weg-staan-woorden. De twee blokken kwamen op tijd af voor de gemeenschappelijke onthulling en expositie bij Hemels van der Hart. Het was een mooie middag, buiten, in de late zon. Mooie blokken werden er onthuld.
Ook het onze.
Eentje was een ingepakt blok. Met een jasje van bladeren. En een rits.

oeps heeft honger

De andere heette ‘Oeps.’ Het konijn, dat niet snel weg zou lopen, kreeg spontaan handenvol vers gras van een kleine dochter van een deelnemer. Want ‘hij ziet er heel hongerig uit.’

voor het blok gezet cake

Het was een middag vol mooie blokken. En verhalen. En drank en hapjes. Altijd goed.

Met grote dank aan het mooie initiatief van Hemels van der Hart: De energiemaatschappij

www.deenergiemaatschappij.nl
www.hvdh.nl

Oepsoeps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *