web voorkant Giraf schrijft!

Giraf en Olifant schrijven een brief aan IJsbeer tijdens de vertelvoorstelling 'Giraf schrijft!'

De vertelvoorstelling gaat natuurlijk over het prentenboek “Giraf schrijft!”

Waar gaat deze vrolijke kleutervoorstelling nu precies over?
Over voor het eerst je eigen naam schrijven! Dat allermooiste, bijzondere moment, dat je je eigen naam voor het allereerst schrijft! Want voor een kind (en ouder vaak ook) is dat een bijzondere tijd. Overal wordt je naam opgeschreven; op elke tekening, die gemaakt wordt en op elk stukje papier dat je beetpakt. Deze vertelvoorstelling gaat over Giraf, die dit ook meemaakt. Eerst kan hij het niet, maar door samen te oefenen kan hij het steeds beter en uiteindelijk lukt het! In de vertelvoorstelling oefenen de kinderen samen met Giraf, zodat ook zij het woord Giraf kunnen schrijven. Of in ieder geval (en dat is het allerbelangrijkste) het plezier van schrijven en lezen meekrijgen.

Wat gebeurt er allemaal in de schoolvoorstelling?

We vertellen over hoe we verhalen verzinnen en laten zien hoe we die samen schrijven en hoe we samen werken aan een boek (en we maken natuurlijk tekeningen van Giraf, Krook, Olifant en Zebra). En dan gebeurt er iets bijzonders… We vinden flessenpost! Het is een brief van IJsbeer! Mark verkleedt zich als Giraf. We zingen over flessenpost en over letters schrijven. En dan wordt het hard werken, want we gaan IJsbeer natuurlijk een brief terugschrijven. Giraf wil graag wat tekenen, want schrijven, dat kan hij nog niet. Maar als de anderen (Krook en Zebra) wel hun namen schrijven wil Giraf dat natuurlijk ook. Met z'n allen gaan we Giraf helpen. Er wordt geoefend met letters in de lucht schrijven. Aan het eind van de voorstelling kunnen we allemaal én Giraf natuurlijk ook het woord "GIRAF" schrijven. Dat vieren we het met een swingbillen-ijsberendans HOERA!

Voor wie is de vertelvoorstelling vooral heel geschikt?

De kleutervoorstelling is voor 3 tot en met 7 jaar (groepen 0/voorschool, 1, 2 en 3).
Het speelt in op de kinderen, door regelmatig samen te zingen en de kinderen mee te laten doen en bewegen, zodat ze met plezier de vertelvoorstelling beleven en volhouden (ook belangrijk).
De schoolvoorstelling duurt +/- 50 minuten.

De feiten nog 1x op een rijtje

De kleutervoorstelling wordt gespeeld door Marie-Louise en Mark Sekrève
Het is een theatervoorstelling naar aanleiding van het prentenboek ‘Giraf schrijft!’
De vertelvoorstelling gaat over het moment dat je voor het eerst je naam schrijft.
In de kleutervoorstelling verkleedt Mark zich als Giraf, wordt er gezongen, verteld, toneelgespeeld en worden de kinderen hier actief bij betrokken.
Het stuk is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar (voorschool, groep 1-3).
Het geheel duurt 45-50 minuten.
Materiaal (geluidsapparatuur, tekenpapier, decor, etc) wordt meegenomen.
Tijd voor opbouw is +/- 20 minuten.

We kijken er naar uit om met Giraf bij jou op school te komen!

En hier wat enthousiaste reacties van scholen:

Vrijeschool Widar

Op onze Lentemarkt “Spring de boeken in!” die in het teken stond van boeken en lezen, hebben Mark en Marie-Louise Sekrève presentaties gegeven over het schrijven en illustreren van een prentenboek. Met behulp van witte vellen papier, stiften, een grote dosis humor en vakmanschap, namen zij de kinderen mee in het proces van losse ideetjes tot kleurrijk prentenboek. Kinderen, ouders en leerkrachten waren onder de indruk van hun inhoudelijke verhaal, de samenwerking en het prachtige resultaat. Mark en Marie-Louise weten jong en oud te boeien.

N. Demaret Schoolleider, Vrijeschool Widar te Delft.

Montessorischool Leidschenveen

Mark en Marie-Louise hebben op onze school verschillende keren een vertelvoorstelling gegeven. Zij slagen er telkens weer in hun jonge publiek ademloos mee te laten leven met de avonturen, die zij hun hoofdpersonen laten beleven. De kinderen gaan helemaal mee in de verbeeldingskracht van de vertellers en zijn nog lang na de voorstelling in de ban van het verhaal. Steeds zien we dat ze in de klas spontaan verder gaan met het naspelen, tekenen, navertellen of naspelen van scenes, waarmee ze de voorstelling opnieuw beleven en verwerken.

Dineke de Korte, Directeur Montessorischool Leidschenveen

 

4 tellen5. live ondertiteling giraffenlied

Twee fotootjes van de allereerste keer dat het lied van Giraf schrijft! werd gezongen. Hier door Marie-Louise met oudste zoon Milo en met interactieve ondertiteling door Mark en Max.