kinderboek beer Het Dikkebillenmonster

Mark maakt tekeningen tijdens de vertelvoorstelling 'Het Dikkebillenmonster!'

Het Dikkebillenmonster voor de kleinsten

Dit jaar spelen we de voorstelling rond een van onze prentenboeken ‘Het Dikkebillenmonster.’  

Dit boek gaat over fantaseren, jezelf overwinnen en spelen met je vader. Zo is het thema van de Kinderboekenweek, ook voor de jongste groepen, zichtbaar in deze periode.

Met deze spannende en ook vrolijke vertelvoorstelling brengen we graag een bezoekje aan uw school, bibliotheek of theater.

schoolvoorstelling "Luna ik kom je redden!"

Wat gebeurt er allemaal in de schoolvoorstelling?

We vertellen over hoe we verhalen verzinnen en laten zien hoe we die samen schrijven en hoe we samen werken aan een boek (en we maken natuurlijk tekeningen van Elvis en Luna). En dan gebeurt er iets bijzonders…

Luna heeft een Dikkebillenmonster gezien in de tuin. En haar broertje Elvis moet helpen bij het vangen. Maar Elvis vindt het allemaal wel erg spannend. En als dan Luna ook nog gevangen wordt door het monster, moet hij zijn grote zus redden. Spannend!

Tijdens de vertelvoorstelling wordt er gezongen, voorgelezen en getekend. Mark verkleedt zich als Dikkebillenmonster en samen met de kinderen leert Elvis zijn moed te vinden. De kinderen mogen meedansen en helpen, zodat het voor hen een bijzondere ervaring wordt. De tekeningen van de flipover mag de groep zelf houden. En natuurlijk krijgt iedereen na afloop een kleurplaat van het Dikkebillenmonster voor thuis.

Voor wie is de vertelvoorstelling vooral heel geschikt?

De kleutervoorstelling is voor 3 tot en met 7 jaar (groepen 0/voorschool, 1, 2 en 3).
Het speelt in op de kinderen, door regelmatig samen te zingen en de kinderen mee te laten doen en bewegen, zodat ze met plezier de vertelvoorstelling beleven en volhouden (ook belangrijk).
De schoolvoorstelling duurt +/- 50 minuten.

Luna en Elvis zien het DikkebillenmonsterLuna en Elvis zien het Dikkebillenmonster

De feiten nog 1x op een rijtje

Het is een interactieve kleutervoorstelling die wordt gespeeld door Marie-Louise en Mark Sekrève.
Het is een toneelbewerking naar aanleiding van het prentenboek ‘Het Dikkebillenmonster’

Sluit perfect aan op het thema van de Kinderboekenweek 'Griezelen'
De vertelvoorstelling gaat over fantaseren, jezelf overwinnen en spelen met je vader.
In de kleutervoorstelling verkleedt Mark zich als Dikkebillenmonster, wordt er gezongen, verteld, toneelgespeeld en worden de kinderen hier actief bij betrokken.
Het stuk is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar (voorschool, groep 1-3).
Het geheel duurt 50 minuten. 
Materiaal (geluidsapparatuur, tekenpapier, decorstukken, etc) wordt meegenomen.
Tijd voor opbouw is +/- 30minuten.

Tekeningen, kleurplaten en een poster krijgt de groep als aandenken aan het optreden.

Het wordt een geweldige ervaring voor uw leerlingen.

 

We kijken er naar uit om met het Dikkebillenmonster bij jou op school te komen 'griezelen'!

En hier wat enthousiaste reacties van scholen:

 
Bredeschool Omnibus

De vertelvoorstelling door de schrijvers/tekenaars Marie-Louise en Mark Sekrève heeft alle elementen in zich die borg staan voor honderd procent betrokkenheid van kinderen en leraren. Ze beginnen de voorstelling met uit te leggen hoe de boeken die ze gezamenlijk bedenken, schrijven én tekenen tot stand komen. De waarde “samenwerking” wordt letterlijk zichtbaar wanneer ze met z’n tweeën één tekening laten ontstaan. Het publiek toont zich zeer verwonderd: kán dat? Ja, je kunt sámen tekenen!

Het verhaal van het Dikkebillenmonster heeft die dubbele bodem die kinderen een waarheid van meerdere kanten laat zien. Het “monster” wordt weliswaar als zodanig opgevoerd, maar blijkt eigenlijk een lief en aardig wezen te zijn. Het overwinnen van angst is ook een mooi voorbeeld voor jonge kinderen, die in het sociale verband van de groep hun weg nog moeten zien te vinden. De compleetheid van deze voorstelling zit ook in de actieve en logisch opgebouwde deelname van de kinderen doordat ze van nature meegaan met de liedjes en bijbehorende bewegingen. De voorstelling is doorlopend boeiend voor de kinderen, er is geen enkel moment van verminderde aandacht of wegtrekkende betrokkenheid. Knap hoe je met twee spelers drie rollen kunt spelen! Goed ontworpen en geregisseerd.  

Tenslotte is er nog de kleurplaat voor de verdere verwerking en het napraten in de groep. Compleet, boeiend gespeeld en uitstekend afgestemd op het begrijpend vermogen en de spanningsboog van deze jonge kinderen. Complimenten!

Frank Roël, Directeur Bredeschool Omnibus, Amstelveen  

Montessorischool Leidschenveen

Mark en Marie-Louise hebben op onze school verschillende keren een vertelvoorstelling gegeven. Zij slagen er telkens weer in hun jonge publiek ademloos mee te laten leven met de avonturen, die zij hun hoofdpersonen laten beleven. De kinderen gaan helemaal mee in de verbeeldingskracht van de vertellers en zijn nog lang na de voorstelling in de ban van het verhaal. Steeds zien we dat ze in de klas spontaan verder gaan met het naspelen, tekenen, navertellen of naspelen van scenes, waarmee ze de voorstelling opnieuw beleven en verwerken.

Dineke de Korte, Directeur Montessorischool Leidschenveen

Vrijeschool Widar

Op onze Lentemarkt “Spring de boeken in!” die in het teken stond van boeken en lezen, hebben Mark en Marie-Louise Sekrève presentaties gegeven over het schrijven en illustreren van een prentenboek. Met behulp van witte vellen papier, stiften, een grote dosis humor en vakmanschap, namen zij de kinderen mee in het proces van losse ideetjes tot kleurrijk prentenboek. Kinderen, ouders en leerkrachten waren onder de indruk van hun inhoudelijke verhaal, de samenwerking en het prachtige resultaat. Mark en Marie-Louise weten jong en oud te boeien.

N. Demaret Schoolleider, Vrijeschool Widar te Delft.