C’est le ton, qui fait la musique

geplaatst in: muziek | 0

Vandaag een muziek blog 

C’est le ton, qui fait la musique of wie niet horen wil zal het ook niet voelen.
Wat is dat toch met muziek? Er zijn van die liedjes, die gewoonweg wat met je doen.
Dat zit hem soms in de tekst, de melodie of de uitvoerende.
Maar het kan natuurlijk ook vooral de herinnering zijn aan het moment dat je het hoorde…
‘A little less conversation a little more action,’ van Elvis, the man himself, blijft voor mij altijd verbonden met de begrafenis van mijn vader Jan (sorry Elvis, dat ik altijd moet slikken bij jouw mooie, vrolijke nummer).

a little less conversation* elvis presley* junkyxl

la vita è bella* Nicola Piovani* Noa

En om nog maar naar een begrafenis te gaan; ‘La vita e bella,’ (ja van de film)gecomponeerd door Nicola Piovani en gezongen door Noa (Achinoam Nini) , werd gedraaid bij de begrafenis van mijn oom Egon. Ook daar heb ik tegenwoordig een brok in mijn keel bij.

imagine* John Lennon* Paris

‘Imagine’ van John Lennon, is inmiddels globaal verbonden aan de vreselijke aanslagen in Parijs.

https://www.youtube.com/watch?v=Q4zZeTl3PCY

When i get you alone* Robin thicke

Maar er is ook blije muziek! Gelukkig maar!

Zo is ‘When I get you alone,’ van een jonge Robin Thicke, voor mij verbonden met de geboorte van Maxime (inmiddels alweer bijna 13 jaar geleden).Ik weet nog dat ik ’s ochtends, op 3 juni 2003 (een heerlijk warme ochtend), in mijn eentje wakker werd, voelde dat ik een harde buik had en fluisterde: ‘Wat leuk Maxje! Je komt dus vandaag.’

Daarna ben ik naar de cd speler gegaan en heb dit liedje aangezet (ik had het niet lang ervoor gekregen en vond het een heerlijk nummer). Ik was enorm ontspannen. Dat veranderde enorm toen ik Mark wakker maakte met de mededeling dat de bevalling was begonnen. Maar toch, ik word er nog altijd zo blij van als ik het hoor. muziek blog Robin thicke cycling a bike De hele leuke videoclip is nergens meer te vinden op heel internet(niet op you-tube of vimeo etc.) wegens raadselachtige schending van auteursrechten behalve op een obscure Turkse muzieksite :)(dankjewel Turkije), waarin Robin als fietscourier door New York fietst.(misschien komen wij ook wel in de problemen met onze muziek blog ;))

Fix you* Coldplay

En er zijn ook nummers die gewoon overal bijpassen…
Zo past ‘Fix you’ van Coldplay bij elke uitdaging in mijn leven. Ik hoor het tegenwoordig op youtube ook bij elk emotioneel filmpje (en ik geef toe, ik houd het dan vaak niet droog).

Chandelier* Sia

Een ander mooi nummer dat altijd past is ‘Chandelier’ van Sia. Het lied is tragisch, maar ook heerlijk om mee te zingen. Vooral omdat Sia ongekende hoogtes kan bereiken, die bij mij alleen zeer vals meegezongen kunnen worden, maar dat mag de pret nooit drukken.

Blind Melon* No Rain

Er is zoveel geweldige muziek

Muziek, die je opzweept. Muziek, die je verdrietig maakt. Die je je enorm sterk laat voelen. En krachtig. Of verbonden, één en samen.

Muziek, die alleen maar gek en vrolijk is.
En muziek, die je nauwelijks wilt aanhoren, die je het liefste na 1 seconde alweer uitzet.
Alles kan met muziek, want muziek hoor je niet met die twee oren aan de zijkant van je hoofd, je voelt het.
Daarom eindigen we met een vrolijk liedje van Blind Melon, compleet met vrolijke bij. Van mij, voor jou. Dat heb je meer dan verdient na het lezen van deze muziek blog :).blindmelon3